SLOW LIFE – TÖLTEKEZÉS, KAPCSOLÓDÁS ÉS EGYSZERŰSÍTÉS ZSÚFOLT VILÁGUNKBAN

SLOW LIFE – TÖLTEKEZÉS, KAPCSOLÓDÁS ÉS EGYSZERŰSÍTÉS ZSÚFOLT VILÁGUNKBAN

Kívántad már, hogy több időd legyen? Szoktál frusztrált lenni a sok elintéznivaló nyomása alatt?
Volt hogy egy igazán jó pillnatban nem tudtál igazán “jelen lenni”, mert tennivalók sora tolakodott a gondolataidba?

Nekem ezek nagyon személyes és kellemetlen élmények egy jó ideje már. Soha el nem fogyó intéznivalók áradata követeli az időnket és a figyelmünket a mélyebb megélések és a bensőséges kapcsolódások rovására. Dolgozunk, befizetünk, regisztrálunk, beiratunk, megrendelünk… és közben hol marad az, amiért élnünk érdemes? A teljesítmény nem fokozható a végtelenségig.

A háromgyerekes élet sok feladatot ad, de még erősebb a késztetés is, hogy a fékre lépjünk, nem hajszolhatjuk őket is ebbe az őrületbe, és ne ez legyen az örökségük. A lassú életstílus nem hangos, nem látványos és nem pénzfüggő életforma. Nem a nagy életeseményekben játszik főszerepet, hanem a hétköznapi szokásainkban. A lelassulást nem lehet egyszer letudni, folyamatos tudatosságot igényel. Sok apró döntés, a mennyiség helyett a minőség mellett. Szándék, hogy a rohanásban megállva megvizsgáljuk a helyzetünket és tudatos jelenlétbe helyezkedve viszonyuljunk hozzá. Semmiképpen nem passzív magatartás, hanem olyan aktív jelenlét, amely az érzések és élmények intenzívebb átélését engedi meg. Önismeret, felelősségvállalás, önazonos határszabás a világ sürgető kihívásaira, az életminőségünk javítása érdekében.

 

tudatos élet slow living

Akarj kevesebbet, élj többet!

Azt gondolom, hogy ez az egyik kulcs, ha egy jobb minőségű, érzelmileg is kielégítő életre vágyunk. Illetve annak képességünknek az erősítése, hogy minél több egyszerű pillanatban és dologban észrevegyük a szépséget, az örömöt. Ennek

A SLOW LIFE 2023 kalendárium egy életvezetési útmutató, ami segít, hogy a lassító, mélyebb megélésekhez vezető szokásokat beépítsük a mindennapjainkba. Ha követed a napi javaslatokat, időt teremthetsz saját magadra, a családodra és a szeretteidre, a hobbidra, valamint a régóta halogatott dolgaidra.

 A naptárban az évszakokhoz kapcsolódó énidő tippeket, jóllétet fokozó otthonrendezgető ötleteket, növényápolási tanácsokat, egészség- és szépségápoló szokásokat, szezonális gasztrokreatívkodásokat, lazulós baráti program javaslatokat és a mai napig tartalommal bíró, évszakokhoz kapcsolódó rituálékat gyűjtöttem össze.
Emellett a tavalyi Intuíciós naptárból már jól ismert nap szava is megtalálható benne.
A nap szava
A naptárban minden napra adott egy szó a Nap és a Holdunk útmutatása alapján. A szavakat idén is Hermann Judit jegyezte le, aki alternatív önismereti terapeuta és egy sokoldalú, kreatív lélek. Csendes útjelzők ezek a szavak, melyekre a reggeli nyugodt kávézás, vagy meditáció során érdemes intuitív módon ráhangolódni, meditálgatni velük.
A nap szava az éltető Napunk és égi kísérőnk a Hold  “üzeneteit” sűríti egyetlen fogalomba  az adott időszakra vonatkozóan.
tudatos élet slow living
Cikluskövetés
Ismerve a női ciklus 4 különböző szakaszát, jobban megértjük a testi és érzelmi működésünket. A különböző hangulatokat, a váltakozó energiaszintet,
vagy hogy egyes napokat nehezebbnek, másikakat könnyebbnek élünk meg. Mindennek tudatában, már nem a ritmusunk ellen dolgozunk,
hanem a különböző szakaszokat ki tudjuk használni, ezáltal hatékonyabban, és tudatosabban alakítjuk az életünket. A naptárban a cikluskövetésnek kialakított rész most segít, hogy megfigyeld a szervezetedben a természet működését, és ráhangolódj önmagadra.
Nőként túl régóta próbálunk nagyon erősek lenni, helyt állni mindenhol is, aminek a zsákutcája a túlterheltség.
Megismerve a természet adta ritmusunkat, a nőiség rejtett erőforrásaihoz férünk hozzá.
Az új szupererő az érzékenység megélésében és a lassulásban rejlik, hogy nem kell mindig 200%-ot nyújtani.
tudatos élet slow living
Ha te is idejét érzed, hogy elszakadva kicsit a világ elvárásaitól, egy tudatosabb saját utat taposnál magadnak. Dolgozol azon, hogy az örökölt működési reflexek helyett újakat járass be, melyek egy elégedettebb, kielégítőbb élethez vezetnek, akkor a Slow Life kalendárium egy kedves és barátságos útmutatód lesz 2023-ban.
Még egy FONTOS dolog:
A világért se tekintsd előírásnak az útmutatót! Épp elég dolognak kell megfelelnünk, nem az a cél, hogy még egy századik ‚‚kell’’ terheljen bennünket. A javaslatok közül kövesd azokat, melyek téged építenek, örömtelibbé tesznek, melyekre időt tudsz szánni. Ha az adott napon nem jön össze a megvalósítás, tedd át a programot, egy közeli napra, ami megfelelő számodra.

Illetve a naptárhoz adok egy kis kártyát, amin sorvezető kérdéseket találsz. Ezeket mindig át tudod futni, ha úgy érzed, túlnőnek rajtad a sürgető elvárások.

EZEK A KÉRDÉSEK IRÁNYBAN TARTANAK, HA EGY LASSABB ÉLETSTÍLUS A CÉLOD:
  • Mi az, ami ráér, vagy igazából nem is fontos?
  • Mi, vagy ki az, akinek ideje nemet mondanod?
  • Mit tudsz másra bízni? Ki tud segíteni?
  • Mit tehetst a mai napon, hogy kicsit feltöltődj energiával?
  • Mi az amit ma megtehetsz az egészségedért?
  • Milyen időrabló, értéktelen szokásaid vannak?

Én már most kívánok Neked boldog 2023-as évet, legyen sok-sok olyan pillanatod, amire azt mondhatod ezért jó élni!

Szeretettel:

AnitaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük