Letölthető anyagok

Pipálós lista az önmagunkkal való törődéshez – Légy kedves magadhoz

Ahhoz hogy bőségsen adni tudjunk másoknak, hosszú távon fontos,  hogy mi magunk fel legyünk tötlve, és kiegyensúlyozottak legyünk.
Ám a legritkább esetben jut eszünkbe, hogy beírjuk magunkat is a határidő naplóba, inkább jellemző, hogy a sor végére maradunk.
Ezen segít a Légy kedves magadhoz pipálós lista, melyet ajándékba készítettem neked. Ha a lap alján feliratkozol az email címeddel, máris küldöm a listát, és kezdheted az öngondoskodást.

A lista 3 részből áll:

 • a reggelre ajánlott rituálé, amit minden nap elején érdemes végigcsinálni
 • a középső részből érdemes válogatni, ha van egy kis időnk a nap folyamán
 • Az esti rutinnal pedig mindig jó dolog lezárni a napot

öngondoskodó lista

 

KATTINTS IDE AZ INGYENES ANYAGOKHOZ!

Reggeli-esti rutin listák kislányoknak és kisfiúknak

Nálatok melyik a nap legfárasztóbb része?  A reggeli rohanásban és este fáradtan a legtöbb családban, nehezen mennek a monoton rutinfeladatok.
Most a gyerekeknek készült, képes, pipálós listák megkönnyítik a dolgotokat. Minden kisgyereknek könnyebbséget jelent, ha a szavak mellett képek is megerősítik őket az elvégzendő feladatukban. Azonban a figyelemzavaros, ADHD-s, vagy sajátos nevelési igényű gyermek számára különösen nagy segítség, ha vizuális mankót kap a feladatsorra való fókuszáláshoz.

A képes pipálós lista végigvezet a tennivalókon, segìt fenntartani az érdeklődést, támogatja az önállósodást.
Iratkozz fel az oldal alján, és ajándékba letöltheted a Reggeli és esti képes rutin listát.

Reggeli esti rutin pipálós

Tipp:

 • nyomtasd ki a csekklistát magas minőségű papírra, a legjobb nyomtatási beállításokat alkalmazva
 • vond be a kártyát átlátszó, öntapadós füzetborító fóliával, vagy akár laminálhatod is
 • tegyétek a listát jól látható helyre
 • a sikeresen teljesített feladatot minden alkalommal letörölhető filccel pipáljátok ki, vagy kerekítsetek mosolygós arcot a színes pötty közepébe.
 • másnap reggel letöröljük, és indulhat előről

KATTINTS IDE AZ INGYENES ANYAGOKHOZ!

 

Nagy karácsonyi tervező lista

nyomtatható karácsonyi tervezőlista

Karácsony közeledtével mindenkiben felerősödik a meghittség és a szeretet megélése iránti vágy. Az ajándékokkal, a finomságokkal, a meglepetésekkel és az együtt eltöltött idővel is a szeretetünket fejezzük ki.
Hogy a sok tervünk és tennivalónk  közt nem vesszünk el, és a lelki egyensúlyunkat is megőrizzük, tervezzük meg ezt a zsúfolt időszakot!
Használjátok ti is a praktikus Pingalló Titkai tervezőlistát, ami 12 oldalon keresztül segít a decemberi tennivalók kézben tartásában.
A tervezés segít, hogy reális célokat tűzzünk ki, tehermentesíti az agyat, hogy nem kelljen mindent észben tartani, és elégedettséget okoz, amikor egy-egy feladat mellé odatehetjük a szép, nagy pipát.

A nyomtatható tervező lista a következő fő területeket tartalmazza:

 • decemberi naptár – a fontos családi programoknak
 • takarítás tervező- ahova feljegyezhetitek a fő területeket, azt, hogy kinek a feladata elvégezni a munkát, és, hogy mikorra kell elkészülnie
 • menütervező – csoportonkét beírhatjátok, hogy miket fogtok elkészíteni, és hogy mikorra szeretnéd megvalósítani
 • menübeosztás – ahol beoszthatjátok, hogy az ünnep napjain mikor mi kerül az asztalra
 • receptek – ebből az oldalból akár többet is nyomtathattok, és feljegyezhetitek a recepteket, az  fogtok főzni
 • tennivalók listája – ahol fontossági rend szerint csoportosíthatjátok a hónap felaladatait
 • bevásárlólista – ide csoportosítva tudjátok felírni mindazokat a dolgokat, melyek az ünnepre beszerzendőek
 • ajándéklista – a nevek és az ajándékokon kívül a beszerzési helyeket is felírhatjátok ide, hogy célirányosan és hatékonyan intézhessétek az ajándékvásárlást
 • szórakozás – minden családnak vannak kedvenc zenéi, filmjei, játékai, melyek előkerülnek decemberben.  Ha összegyűjtitek őket, idén biztosan nem marad ki semmi.
 • lelki wellness – a karácsony nemcsak a külsőségekről szól. Egy vers, regény, vagy bölcsesség elolvasása bensőnket gazdagítja. Átgondolva mindazt, hogy miért adhatunk hálát, derűssé teszi a szívünket. A lelket tápláló programok teszik teljessé a karácsonyt. Miért is nem jegyeznénk fel ezeket is?
 • inspiráció – sokszor látunk jó ötleteket, amiket könnyen el is felejtünk a hétköznapok sűrűjében. Erre az oldalra feljegyezhetitek a hasznos üzleteket, magazinokat és minden mást, amiket szeretnétek észben tartani.
 • szépségápolás – ebben az időszakban résen kell lenni, hogy ne szoruljunk a sor végére, és törődni tudjunk magunkkal. Erre a legjobb biztosíték, ha magunknak is adunk egy oldalt.

Megtehetitek, hogy csak azokat az oldalakat nyomtatjátok ki, melyekre szükségetek van. Illetve bizonyos oldalból többet is nyomtathattok. Pl.: Receptek

FONTOS! Ha a feliratkozás után pár perccel nem érkezik meg a válaszlevél a letölthető anyaggal, nézzétek meg a spam-et, vagy a promóciókat is a postafiókotokban, előfordul, hogy oda érkezik az email.

 

KATTINTS IDE AZ INGYENES ANYAGOKHOZ!