Vidék íze kalendárium, öröknaptár és képeslap

Vidék íze kalendárium, öröknaptár és képeslap

Ez a harmadik év, hogy Pingalló naptárral várom az új évet. Nagy szeremem az idei VIDÉK ÍZE dizájn 🙂 Az élet szépsége sok-sok pici örömből bontakozik ki. Ilyen apró nyugi képecskékből épül fel a kollekció, melyek emlékeztetnek mennyi természetes örömforrás van körülöttünk.

Idén egy 3 részes kollekcióval készültem, de külön is meg tudjátok rendelni a részeit:

Intuíciós naptár – közkívánatra asztali verzió

 

naptár 2024

Az ötletét még a Holdnaptár inspirálta, de azért nagyon máshogy segítenek a benne található szavak:

Réges-régen vettem magamnak egy Hold naptárt. Nagyon vártam a január 1-et, hogy elkezdjem használni,  egy emelkedettebb, rendezettebb élet reményében.
Ha estleg nem ismerné valaki a Hold naptárt, azt kell tudni róla, hogy számtalan tevékenységnek jelöli az ideális időpontját: körömvágás, foghúzás, hajfestés, ágynemű szellőztetés, locsolás -természetesen a bolygók állását figyelembe véve. Ebből már sejthetitek, hogy mennyire váltotta meg az életemet mindez 🙂

Álatlában nemcsak a fodrász, vagy a fogorvos  időbeosztását nem tudtam a csillagokhoz igazítani, de még az sajátomat sem. Túlzás lenne azt mondani, hogy ettől nagyon frusztrált lettem, de megállapítottam, hogy számomra felesleges beruházás volt ez a precíz asztrológiai életvezető.
Viszont mindig is foglalkoztatott, hogy ha egy-egy napom akadályokkal teli, a másikon pedig minden flottul megy, akkor az rajtam kívül min múlik. Van-e olyan hatás, ami erősebben hat aznap, és segít, vagy nehezít. Tudok-e jobban az árral haladni. Érdemes-e bizonyos dolgokat elengedni, ahelyett, hogy erőletetem őket, közben máskor pik-pakk megoldódnának.
Ez lett az Intuíciós naptár ötlete. Felkerestem Hermann Juditot, aki nemcsak asztrológus, de egy sokoldalú, kreatív lélek. Kicsit megvilágította a hátterét, hogy a Holdon kívül mennyi mindent lehet itt figyelembe venni. Végül úgy döntöttünk, hogy égi kísérőnk mellett az éltető Nap “üzeneteit” fogja megvizsgálni, mint két fontos jelenséget. Így sűrítettük egyetlen fogalomba azt a tartalmat, ami az adott időszakhoz tartozik.

Természetesen sok mindenen múlik egy nap minősége: a személyes állapotunkon, hozzáállásunkon, bioritmusunkon. Ám de ha a reggeleket egy kis ráhangolódással indítjuk, az egy nyugodtabb, teljesebb életminőséget hoz. Játékos, csendes útmutatóink e szavak, melyeket belülről érdemes ízlelgetni, intuitív módon. Hiszek benne, hogy a befelé figyelés, a meghitt időtöltés önmagunkkal hozzásegít életünk pillanatainak mélyebb, és tudatosabb megéléséhez, miközben érzékenyebbé válunk az utat mutató, finom belsőhangra.

Szülinapok, fontos évfordulók öröknaptár:

 

öröknaptár évfordulók

Ez egy öröknaptár a fontos alkalmak nyilvántartásához, hogy soha ne felejts el egyetlen születésnapot, névnapot és más fontos évfordulót.
Mi például a névnapot nem ünnepeltük, mert folyton elfelejtődött valaki, meg amúgy sem tudtunk dűlőre jutni, hogy melyik névnek melyik napját köszöntsük. De ahogy a fogtündért sem sikerült 100%-ig margóra állítani, – mert az oviban megbízható barátok állították, hogy igenis létezik!!! – így gyerekeim a névanapi köszöntők elmaradásáért is reklamáltak. Végülis ünnepelni, egymásra gondolni jó dolog, egy szelet süti, vagy virág belefér. Szóval  a szülinapok mellett a névnapok is bekerülnek ebbe a naptárba. És akkor már nemcsak a szűk család, de a barátok, rokonok is. Minden ami évfordulós, és évről évre ünnepeljük.

Képeslap:

 

A szett harmadik tagja egy kinyitható képeslap, a cuki nyugiképekkel. Ti mikor kaptatok utoljára képeslapot csak úgy? Na ugye! 😊 Lepjetek meg valakit.

Mindent megtaláltok: az Otthon Termékek közt.

 

Szeretettel:

Anita

 Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük