Mi az az intuíciós naptár?

Mi az az intuíciós naptár?

Réges-régen vettem magamnak egy Hold naptárt. Nagyon vártam a január 1-et, hogy elkezdjem használni,  egy emelkedettebb, rendezettebb élet reményében.
Ha estleg nem ismerné valaki a Hold naptárt, azt kell tudni róla, hogy számtalan tevékenységnek jelöli az ideális időpontját: körömvágás, foghúzás, hajfestés, ágynemű szellőztetés, locsolás -természetesen a bolygók állását figyelembe véve. Ebből már sejthetitek, hogy mennyire váltotta meg az életemet mindez 🙂

Álatlában nemcsak a fodrász, vagy a fogorvos  időbeosztását nem tudtam a csillagokhoz igazítani, de még az sajátomat sem. Túlzás lenne azt mondani, hogy ettől nagyon frusztrált lettem, de megállapítottam, hogy számomra felesleges beruházás volt ez a precíz asztrológiai életvezető.
Viszont mindig is foglalkoztatott, hogy ha egy-egy napom akadályokkal teli, a másikon pedig minden flottul megy, akkor az rajtam kívül min múlik. Van-e olyan hatás, ami erősebben hat aznap, és segít, vagy nehezít. Tudok-e jobban az árral haladni. Érdemes-e bizonyos dolgokat elengedni, ahelyett, hogy erőletetem őket, közben máskor pik-pakk megoldódnának.
Ez lett az Intuíciós naptár ötlete. Felkerestem Hermann Juditot, aki nemcsak asztrológus, de egy sokoldalú, kreatív lélek. Kicsit megvilágította a hátterét, hogy a Holdon kívül mennyi mindent lehet itt figyelembe venni. Végül úgy döntöttünk, hogy égi kísérőnk mellett az éltető Nap “üzeneteit” fogja megvizsgálni, mint két fontos jelenséget. Így sűrítettük egyetlen fogalomba azt a tartalmat, ami az adott időszakhoz tartozik.

Természetesen sok mindenen múlik egy nap minősége: a személyes állapotunkon, hozzáállásunkon, bioritmusunkon. Ám de ha a reggelt egy kis ráhangolódással indítjuk, az egy nyugodtabb, teljesebb életminőséget hoz. Játékos, csendes útmutatóink e szavak, melyeket belülről érdemes ízlelgetni, intuitív módon.

A reggeli rituálé – kávé, tea, ima vagy meditáció során – ráhangolódni az adott időszakot meghatározó szóra. Megérezni, hogy mit jelent számunkra, vagy nyitottá válni arra, hogy az adott nap töltse meg tartalommal. Nap közben is értelmet nyerhet az aktuális minőség, az események alakulása közben, de lehet, hogy csak este, visszatekintve ismerjük fel a személyes “üzenetet”.

Látni fogjátok, hogy a szavak nem minden esetben pozitív tartalmúak, de ettől nem kell megijedni. Csupán arról  van szó, hogy ilyenkor az árnyoldallal dolgozunk. Talán akkor épp arra van szükség, hog fejlődhessünk, hoyg továhaladhassunk az utunkon, és hogy pozitív változás induljon el.

A hónapokhoz tartozó akvarell virágok  az én kezem munkái. Hiszek benne, hogy a befelé figyelés, a meghitt időtöltés önmagunkkal hozzásegít életünk pillanatainak mélyebb, és tudatosabb megéléséhez, miközben érzékenyebbé válunk az utat mutató, finom belsőhangra.

 

Naptáraim most még limitált példányszámben megvásárolhatók itt. 

Szeretettel:

AnitaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük